Capacitatea de intelegere a vietii ce o traim este limitata.
Depinde de unde privim si ce unelte de intelegere avem: ce nivel de informare, ce convingeri, ce dorinte si ce frici (da!)  stau in spatele lor astfel ca Viata se petrece in felul in care se petrece. Si cu intentie privim.

Daca  Daruiesti … Primesti. Dar daca stii sa te uiti ce intentie este in spatele daruirii (actiunii) tale, intelegi si ceea ce primesti (inapoi de la Viata).

Daca Seduci si intentia este sa arati ca esti bun, ca meriti, ca poti…. vei primi exact lipsa lor. Poate nu pe loc, timpul o va arata.
Pe masura ce te straduiesti sa dovedesti cuiva ca esti „destul de bun” (good enough) in aceeasi masura vei primi feedback-ul: INCA nu esti. Mai ai nevoie sa fii mai titrat, mai bogat, mai tanar .. mai permisiv…mai, mai…  Va aparea/rezona persoana sau conjunctura care iti va arata asta. Ca inca Nu esti.

Pana cand? Pana ai curajul sa te vezi prin ochii tai, nu prin ai celorlalti. Si ajungi vrei sa fii mai bun decat ieri pentru Tine, pentru ca Clipa vietii tale devine pretioasa. Sa vrei sa fii mai bun pentru ca te doare daca il doare pe Celalalt. Si ajungi sa (te)  Daruiesti Celuilalt din drag si Respect, din el si de tine.

Da, viata e mai profunda decat pare a fi. „Nihil in intellectu nisi prius in sensu”.

Totul in Univers e supet-inteligent si conectat. mai ramane sa si (ne) intelegem CUM.

Reclame